Advent på øya er ei tid for minner
og tradisjonar.
Den gamle nissen må lyse
i adventstida i desember.
Når eg skal bake småkaker til jul,
er det nokre kriterier som må oppfyllast:
Kakene må smake godt,
dei må vere lette å lage,
og dei må aldri bli mislykka.
I dag har eg laga 2 sortar som oppfyller desse krava,
og eg deler gjerne oppskriftene her.
Nøtteroser.
3 eggekvitar, som du piskar stive.
200 g malte nøtter,
175 g ( 2 dl) sukker,
1 ts kanel.
Bland sukker og kanel
og dei malte nøttene saman med eggekvitane.
Sett deigen med ei lita skei på bakepapir på bakeplate.
Pynt kvar kake med ei nøttekjerne.
Steik kakene i 180 grader i 12-15 minutt.
Det blir ca 30 kaker pr. porsjon.
Kokosmakronar.
4 eggekvitar.
200 g kokosmasse,
200 g sukker.
Bland saman alt i ei kasserolle,
varm opp under omrøring til ein seig deig, 6 - 8 min.
Skal ikkje koke!
Set toppar på bakepapir,
og steik midt i omnen,
200 grader i 10 - 15 minutt.
Avkjøl på bakepapiret før du legg dei over på rist.
Etter at kakene var i boks,
tok eg meg ein liten luftetur før mørkret senka seg.
Målet for turen var den nye flotte fyrlykta
som vi nettopp har fått på øya.
Det var mykje vind og veir i dag,
men det var fint å gå
langs den nyrestaurerte moloen.
Huset på øya er godt å kome heim til,
og ikkje lenge etter hadde mørket senka seg over oss.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar